
رفع خطای 403
این مقاله به برسی خطای 403 میپردازد.در این مقاله به شما عزیزان تعریف خطای 403 و همچنین دلیل بوچود امدن این خطا را توضیح میدهیم. در ادامه راه هایی برای رفع خطای 403 را به شما توضیح داده میشود. با تیم سئو بلک در این مقاله همراه باشید.
خطای 403 چیست؟
خطای 403 forbidden error که به معنی ممنوع بودن است یک کد HTTP status از نوع کدهای 4xx است و به این معنا است که دسترسی به صفحه یا منبعی که شما در تلاش برای رسیدن به آن هستید به دلایل مختلفی امکانپذیر نیست حال ممکن است این موضوع به دلایل افزایش امنیت ، تحریمها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب و یا خطاهای نرم افزاری و یا انسانی باشد.
سرویسدهندههای وب مختلف، خطاهای 403 را به اشکال مختلفی نشان میدهند. بیشترین شکل بروز این خطا را من در پایین فهرست کردهام. گاهی اوقات صاحب یک وبسایت، (شکل نمایش) خطای HTTP 403 را تغییر و سفارشی میکند که این امر چندان رایج نیست.

دلایل بروز خطای 403 forbidden error و رفع آن
1. خطاهای موجود در URL
خطاهای (احتمالی) موجود در URL را بررسی کنید و از درست بودن نام و پسوند آدرس سایت مطمئن شوید و فقط درست بودن آن در دایرکتوری کافی نیست. بیشتر وبسایتها به گونهای پیکرهبندی شدهاند که امکان باز شدن سایت از طریق دایرکتوری در آنها وجود ندارد بنابراین وقتی سعی در نمایش یک پوشه به جای صفحهای خاص دارید، مواجهه با یک پیام 403 forbidden طبیعی و قابل انتظار است.
توجه: این مسئله تا حدودی رایجترین دلیل برای یک وبسایت برای مواجهه با ارور 403 forbidden باشد.
2. استفاده از فایل htaccess
رفع خطای ۴۰۳ وردپرس با استفاده از فایل htaccess که می تواند یکی دیگر از دلایل رایج این ارور باشد. ابتدا وارد هاست شده سپس روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل ها هدایت شوید حالا به مسیر Public_html مراجعه کنید و فایل با نام htaccess. در پیدا کرده اگر نمی توانید فایل .htaccess را پیدا کنید مشکلی نیست همانند تصویر زیر روی گزینه setting در سی پنل کلیک کنید و تیک گزینه show hidden files را فعال کنید تا فایل های مخفی نیز به شما نشان داده شوند.

حالا فایل را دانلود کرده تا از فایل یک نسخه پشتیبان داشته باشید.
اسم فایل htaccess. را به htaccess_old. تغییر داده یا آن را حذف کنید.
اکنون برای ساخت دوباره فایل به پنل مدیریت سایت یا همان پیشخوان بروید به بخش تنظیمات > پیوندهای یکتا مراجعه کرده و دکمه ذخیره تغییرات را بزنید تا فایل جدید htaccess. در هاست ایجاد شود و مشکل برطرف شود.
3. ناشی از تنظیم نادرست
گاهی خطای ۴۰۳ وردپرس ناشی از تنظیم نادرست سطح دسترسی فایلها و پوشهها است.
برای برطرف کردن این مشکل وارد هاست خود شوید
و برای اصلاح پرمیژن یا همان سطح دسترسی فایلها و پوشههای وردپرس روی آن کلیک راست کرده و گزینه change permissions را بزنید و مطابق تصویر زیر گزینه های مربوطه را بر اساس توضیحاتی که برای هر فایل در ادامه گفته شده تصحیح کنید.

به صورت پیشفرض مجوز پوشه ها و فایل ها در وردپرس باید به صورت زیر باشد
که اگر مجوزی درست تنظیم نشده باشد، باعث خطای ۴۰۳ می شود.
- سطح دسترسی تمام پوشه ها در وردپرس باید دارای مجوزهای ۷۴۴ یا ۷۵۵ باشند.
- سطح دسترسی تمام فایل ها در سایت وردپرسی نیز باید دارای مجوزهای ۶۴۴ یا ۶۴۰ باشند.
بعد از اصلاح مجوزها روی change permissions کلیک کنید تا تغییرات اعمال شده و ارور برطرف شود.
4. پاک کردن کش مرورگر
کش یا حافظهی پنهان مرورگر خود را پاک کنید.
شما وقتی وارد سایتی میشود مقداری از آن سایت در مرورگر شما کش میشود
و بازدید دوباره شما از آن سایت ممکن است با مشکل 403 forbidden مواجه کند.
5. دسترسی بالاتر
وارد وبسایت (مورد نظر) شوید با این فرض که این کار امکانپذیر است در وب سایت مورد نظر کاری که همیشه انجام میدادید و یا قصد دارید انجام دهید را شروع کنید و اگر با کد 403 forbidden یا همان خطا 403 روبهرو شدید میتواند به این معنی باشد که شما پیش از آن که بتوانید سایت آن آدرس شوید نیازمند دسترسی اضافی و یا دسترسی بالاتر (مثل ادمین) هستید.
یعنی گاهی یک وب سایت بنابر سیاست های کاری خود مثل افزایش امنیت، برخی از صفحات آن خطای 403 forbidden رخ میدهد که اجازهی ویژهای (برای ورود) لازم است با این وجود گاهی به جای اوردن صفحه لاگین، 403 forbidden استفاده میشود چرا که صرفا افراد خاص و محدودی وارد میشوند.
6. کوکیهای مرورگر خود را پاک کنید
به خصوص اگر شما به طور معمول وارد وبسایت خاصی میشود و وارد شدن دوباره شما آخرین مرحله کار نمیکند.
توجه: با وجود این که ما از (حذف) کوکیها سخن به میان آوردیم،
اما باید از فعال کردن آنها برای مرورگر خود و یا دستکم برای وبسایتی (که قصد ورود به آن را دارید) اطمینان حاصل کنید.
به شکل خلاصه فعال بودن کوکی امری لازم و ضروری است
ولی هر از گاهی باید کوکی مرورگر خود را پاک کنید تا شاهد کمترین خطاها باشید.
7. خطای انسانی
با وبسایت تماس برقرار کنید. ممکن است که خطای 403 forbidden، اشتباه تنظیم شده باشد،
و برای افراد دیگری (که قصد دسترسی به سایت را دارند) تنظیم شده باشد،
ولی این موضوع برای شما که باید دسترسی داشته باشید هم رخ داده است
که مدیر آن سایت از این مشکل آگاه نیست.
8. مشکل از سرویس اینترنت (ISP) خود
چنانچه همچنان با خطای 403 مواجه میشوید، با ارائهدهندهی سرویس اینترنت (ISP) خود تماس بگیرید؛ مخصوصاَ اگر کاملاَ مطمئنید که وبسایت مورد نظر در حال حاضر برای دیگر افراد در دسترس است.
این امکان وجود دارد که آدرس آیپی عمومی شما یا کلِ ارائهدهندهی خدمات اینترنتیِ شما در لیست سیاه قرار گرفته است.
9. بعداَ مراجعه کنید.
بعداَ مراجعه کنید. هنگامی که شما تشخیص دادید که صفحهای که در پی دسترسی به آن هستید درست است و خطای HTTP 403 توسط افرادی غیر از شما هم مشاهده شده است، تنها راهکار مفید آن است که بعدا وارد وبسایت مورد نظر خود شوید تا رفع ایراد لازم توسط مسئولان آن سایت صورت گیرد.
10. گوگل پلی اندروید
نحوه رفع خطای 403 در گوگل پلی اندروید هم به همین شکل است و ابتدا باید کش موجود در نرم افزار گوگل پلی را پاک کنید و سپس توسط یک نرم افزار وی پی ان یا قـنــد/شــکـن وارد نرم افزار شوید تا شاهد این خطا نباشید.
11. حل خطا 403 وردپرس و یا جوملا
برای حل خطا 403 وردپرس و یا جوملا چند راه حل دیگر هم وجود دارد، زمانی که خطای forbidden در سایت WordPress رخ میدهد پیشنهاد میشود همه افزونهها را به شکل موقت غیرفعال کنید، سپس بررسی کنید و ببینید که ایا ارور 403 همچنان است یا نه، اگر نبود به این معنا هست که یکی یا چند افزونه شما مشکل ساز هستند و یا تداخل دارند و باید تک تک افزونه ها را بررسی کنید.
البته برای رفع ارور 403 در وردپرس ، جوملا ، دروپال و یا هر سایتی که بر روی سرورهای آپاچی (Apache) وجود دارد یک راه حل دیگر هم دارد و آن اینکه کدهای موجود در .htaccess را به شکل موقت غیرفعال کنید و سپس بررسی کنید.
12. رفع ارور 403 در گوگل امکان پذیر نیست
به عبارتی برخی از سایت ها برخی از آی پی ها را تحریم کردهاند که وقتی وارد بعضی از صفحات google میشویم
با مشکل 403 روبهرو میشویم که تنها راه استفاده از VPN یا سایر ابزارها جهت تغییر آی پی است.
حال اگر شما یک بار وارد شده باشید
و بعد با این ارور رو به رو شده و VPN روشن کرده باشید
و باز دوباره این خطا را مشاهده کردید
به معنای آن است که کوکی و کش داخل مرورگر مانع رفع این ارور 403 میشود
که باید ابتدا آنها را خالی کنید سپس دوباره تست کنید.
این مشکلات در سرویس هایی نظیر گوگل آنالیتیکس، ادوردز، GTM و سایر ابزارهای کاربردی گوگل برای کاربران با ای پی ایران متاسفانه وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید